Review Steeds Leuker van Jelle Hermus

In dit artikel geef ik jullie graag een review van het boek Steeds Leuker van Jelle Hermus. Wat een fijn en vlot geschreven boek is het! Lees snel verder over wat ik van dit boek vind, ik zal proberen om niet te veel te spoilen! 

Over Jelle Hermus

Jelle Hermus heeft veel bekendheid gekregen met zijn populaire blog So Chicken. Op deze blog deelt hij allerlei leuke artikelen over gelukkig zijn, gezond zijn, succesvol zijn, vrij zijn en bewust leven. Steeds Leuker uit 2018 is zijn allereerste boek en is meteen datzelfde jaar al verkozen tot het allerbeste spirituele boek. De artikelen op zijn website hebben een vlotte schrijfstijl, en zo ben ik ook bij dit boek terecht gekomen.

Over het boek Steeds Leuker

Het boek Steeds Leuker gaat over het werken naar een leuker leven met steeds minder moeite. Zoals Jelle zelf zegt is het een handboek naar een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Dit doet hij in kleine stappen, naar het Japanse principe ‘kaizen’. Kaizen wordt ook in de Lean filosofie gebruikt om processen in kleine stappen te verbeteren, maar dit principe kun je natuurlijk ook op je leven toepassen! Juist het aanpassen van je leven in kleine stapjes maakt dat alles op zich niet veel moeite kost en dat deze verbeteringen  gemakkelijk vol te houden zijn.
Review Steeds Leuker

Wat ik uit dit boek heb gehaald

Ik denk dat iedereen op zoek is naar geluk in het leven. Het mooie van dit boek is dat het je ook echt aanzet tot actie. Het zijn niet altijd gemakkelijke stappen, maar wel zeker de moeite waard. Want zoals Jelle zelf ook een aantal keren in zijn boek noemt:

Zo heeft het boek mij aangezet om toch de knoop door te hakken om minder te gaan werken. Om meer tijd voor nog belangrijkere dingen in het leven over te hebben. Maar ook heeft het me aangezet tot kleine stappen naar een gezondere levensstijl. Meer water drinken, chips omruilen voor een stuk fruit, meer bewegen en vaker vegetarisch eten. Want waarom niet wat liever voor je lichaam zijn? Of waarom social media zo’n belangrijke rol in je leven geven? Of je het wilt of niet, het boek zet je aan tot nadenken waar je met je leven naartoe wilt. 

Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. En vooral ook gelukkig. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

Jelle laat zien hoe je je leven leuker en leuker maakt en laat je inzien welke dingen echt belangrijk zijn. En zeker ook om het leven niet zo serieus te nemen.

Aanrader? 

Deze komt waarschijnlijk niet echt als een verrassing: ik zou dit boek zeker aanraden. Een paar maanden nadat ik het boek had gelezen, heb ik het boek opnieuw gelezen en zelfs nu begint het weer te kriebelen. Het is een prettig leesbaar boek met de nodige humor, een boek dat je echt aanspoort om jouw leven in kleine stapjes te verbeteren! 

Ik hoop dat je wat aan mijn review over Steeds Leuker hebt gehad. Mocht je het boek willen aanschaffen kan dat heel gemakkelijk hier.

Disclaimer: deze review over Steeds Leuker bevat affiliate links. Als je via mijn link bij de webshop bestelt, krijg ik daar een klein percentage van. Dit kost jou niks extra’s. Heel fijn als je me hiermee wilt helpen zodat ik de website kan onderhouden! No worries, ik schrijf alleen reviews voor boeken/artikelen waar ik zelf heel enthousiast over ben (niet gepromoot).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven