Review Happy Life 365 van Kelly Weekers

Een fijn geschreven boek over een leuker leven is altijd welkom. In dit artikel geef ik een review over Happy Life 365 van Kelly Weekers: de no-nonsense denkwijze voor een leuker leven. Een lekker realistisch, makkelijk leesbaar en niet te zweverig positiviteitsboek.

Over Kelly Weekers

Kelly Weekers is ondernemerscoach, psycholoog en schrijfster van bestseller Happy Life 365 en Happy Lifehacks 365. Happy Life 365 is inmiddels al meer dan 100.000 keer over de toonbank gegaan. 

Over Happy Life 365

In het boek Happy Life 365 wordt helder en met humor uitgelegd wat je mindset voor invloed heeft op het geluk dat je ervaart in het leven. En dat geluk deels maakbaar is. Dat maakte me nieuwsgierig om dit boek te lezen. Want waarom niet veranderen wat je zelf in de hand hebt, als je hierdoor gelukkiger in het leven kunt staan? Het boek gaat in op thema’s zoals zelfvertrouwen, het omgaan met social media, vriendschappen, relaties en werk. Ook legt Kelly uit hoe je beter met negativiteit en stress kunt omgaan, en hoe verwachtingen kunnen beïnvloeden hoe je het leven ervaart.

Wat ik waardeer aan het boek

Het boek behandelt veel verschillende onderwerpen. Soms open deuren, maar als het boek je aanzet om ergens mee aan de slag te gaan, is het wat mij betreft geslaagd. De volgende dingen hebben me bijvoorbeeld aan het denken gezet:

  • Dat empathisch zijn naar jezelf net zo belangrijk is als empathisch zijn naar een ander. Omdat het leven op momenten al hard genoeg is en je niet zo streng voor jezelf hoeft te zijn. En dat je iets de volgende keer gewoon weer opnieuw kunt proberen met de lessen die je hebt geleerd.
  • Dat als zaken even niet zo gaan als je wilt, dat je het in perspectief blijft zien. Zoals slecht weer op je vakantie; hoe luxe is het dat je de mogelijkheid hebt op vakantie te kunnen? Of als dingen op werk eens niet gaan zoals gepland: dat je eigenlijk blij mag zijn dat je een fijne baan hebt.
  • Dat werkethiek/werkhouding superbelangrijk is en dat je niks voor elkaar krijgt als je dromen hebt waar je vervolgens niets mee doet. Een oorzaak-gevolg dingetje :). Want ik kan wel willen dat deze website groeit, maar als ik niet bereid ben er wekelijks tijd in te steken gebeurt er ook weinig. Want ik kan er wel veel over nadenken, maar alleen actie helpt me vooruit. Wat ik hierin een mooie passage vond:

Verandering komt niet door wat je af en toe doet, verandering komt met herhaald en consistent gedrag

Review Happy Life 365


Aanrader?

Ik vind dit boek zeker een aanrader. Ik heb al aardig wat boeken over positiviteit gelezen, en niet elk boek is even prettig geschreven. Kelly heeft een prettige schrijfstijl en het boek staat vol met leuke quotes die je aanzetten tot nadenken. Als je meerdere boeken over positiviteit hebt gelezen, komen veel dingen je wel bekend voor, maar desalniettemin een echte pageturner.

Zin in meer leesvoer? Lees dan ook eens mijn review over het boek Steeds Leuker van Jelle Hermus.

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn review over Happy Life 365. Heb jij het al gelezen en zo ja, wat vond je ervan? Of ben je nieuwsgierig naar een review van een ander boek? Laat het vooral weten in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven