Review Crypto.com + $25 gratis crypto

In dit artikel geef ik je graag mijn review over Crypto.com. Crypto.com is één van de snelst groeiende cryptobeurzen van dit moment en krijgt steeds meer bekendheid, mede door hun samenwerking met Formule 1 en Paris Saint Germain. Alles werkt via de Crypto.com app. Ze bieden verschillende diensten aan en hebben in samenwerking met Visa hun eigen creditcard. Inmiddels heb ik genoeg ervaring met dit platform, dus lees snel verder!

Diensten van Crypto.com

Allereerst wil ik zeggen dat ik Crypto.com een fijne partij vind. Ze hebben een goed werkende, overzichtelijke app en bieden meerdere diensten aan:

Crypto Wallet – in de crypto wallet kun je veel populaire cryptomunten aankopen en verkopen. Ook komen de opbrengsten van crypto Earn (zie hierna) in deze wallet te staan. Je kunt je crypto echter ook verplaatsen naar je Ledger.

Crypto Earn – bij Crypto.com’s Earn programma kun je coins en tokens staken tegen een bepaalde vergoeding. Je kunt zelf bepalen of je je crypto flexibel, voor 1 maand of voor 3 maanden vastzet. Hoe langer je ze vastzet, hoe hoger je vergoeding per jaar (APY – Annual Percentage Yield). Let wel goed op dat je in de vastgezette periode niks met je crypto kunt doen. Crypto.com biedt hoge percentages in vergelijking met andere platforms, zie hieronder een voorbeeld van november 2021. Zo zie je dat je voor stablecoins wel tot 10% staking vergoeding kunt ontvangen als je ze 3 maanden vastzet. Mocht je meer over het Earn programma willen weten, laat het dan even weten in de comments!

Staking.com
Voorbeeld staking 3 maand vast (november 2021)

Crypto Credit – waarbij je geld kunt lenen tegen een bepaald rentepercentage.

Daarnaast biedt Crypto.com in samenwerking met Visa verschillende creditcards aan, waarbij je met al je aankopen 1 tot 8% cashback verdient. Ze hebben verschillende kaarten, waarbij je meer cashback op je aankopen ontvangt als je meer van hun eigen token CRO (Crypto.com coin) staket. De cashback wordt binnen een paar uur na je aankoop uitgekeerd in CRO, maar dat kun je meteen omzetten naar euro’s/dollars, zodat je daar weer aankopen mee kunt doen. Let wel op: de Crypto.com Visa card lijkt een creditcard, maar werkt als een debit card. Je moet eerst geld overmaken van je eigen rekening naar je Crypto.com rekening, voordat je er aankopen mee kunt doen.

Nadelen Crypto.com

Ik heb een aantal keren gehandeld op de app en vond dit niet heel prettig. Crypto.com heeft niet per se hele hoge fees, maar heeft wel vaak een hoge spread. In de crypto wereld is de spread het verschil tussen de koopprijs en verkoopprijs die voor een bepaalde waarde worden afgegeven. Ik heb wel meegemaakt dat de spread 1,5% was (dit berekende ik dan achteraf), terwijl het bij andere platformen soms 0,1% is, een stuk lager. Ik zie dit eigenlijk als (verborgen) fees.

Een ander nadeel kan zijn dat Crypto.com uitsluitend via de app werkt. Als je behoefte hebt aan een platform dat ook op de pc/laptop werkt, is Crypto.com niet geschikt.

Mijn review over Crypto.com

Al met al vind ik Crypto.com een fijne partij. Ze hebben een goede en overzichtelijke app, hebben een goede beveiliging met twee factor authenticatie en bieden mooie percentages aan voor staking. Daarnaast is hun creditcard met cashback ook erg aantrekkelijk. 

Ik gebruik de app dus vooral voor staking. Handelen doe ik liever op andere platformen/exchanges, omdat ik daar (voor mijn gevoel) overzichtelijker limit buy/sell orders kan plaatsen. Ook vind ik andere platformen wat transparanter qua fees (bijvoorbeeld Bitvavo).

Ikzelf vind deze nadelen geen dealbreaker, want de mooie staking percentages waarbij je zelf je termijn mag bepalen, in combinatie met hun creditcard vind ik echt top (check voor $25 bonus hieronder). Daarnaast vind ik het altijd een goed idee om je crypto te verdelen over meerdere platformen, want spreiding is key 😉

Gratis $25 dollar bonus verdienen?

Wil je gratis $25 dollar verdienen? Als je je aanmeldt via deze link krijg je $25 in CRO als je staket voor een Ruby Red creditcard (voor 2% cashback op al je aankopen en gratis Spotify) of hoger.

Als je direct de Crypto.com app downloadt, kun je klikken op ‘Invited? Add the referral code‘. Je kunt dan code h69jcfjtdw gebruiken.

Je kunt je bonus meteen omzetten in euro’s of dollars of andere crypto, dus dat is leuk meegenomen! Door de link te gebruiken steun je ook deze website, dus dat wordt erg gewaardeerd! Ik deel alleen platformen waar ik ervaring mee heb en oprecht enthousiast over ben. 

Hopelijk vond je mijn review over Crypto.com waardevol (geen financieel advies)! Gebruik jij het platform al? En wat zijn je ervaringen hiermee? Ik hoor het graag in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *