Mijn ervaring met Bitvavo

Mijn ervaring met Bitvavo

In deze post wil ik jullie graag meenemen in mijn ervaringen bij Bitvavo; één van mijn favoriete platformen om crypto’s te verhandelen. In dit artikel vertel ik je over de voordelen van dit platform en ook de aandachtspunten. 

Voordelen van Bitvavo 

Wat mij betreft heeft handelen bij Bitvavo vele voordelen en is het een mooie Nederlandse exchange. Zie hieronder waarom ik hier zo graag handel.

  • Ten eerste is Bitvavo een erg gebruiksvriendelijk platform. Ze hebben een simpele modus om direct tegen marktprijs te handelen, maar ook een geavanceerde modus waar je limit orders kunt plaatsen en het orderboek en de charts kunt bekijken.
Bitvavo eenvoudige modus
Bitvavo geavanceerd
Bitvavo geavanceerd
  • Ten tweede is Bitvavo een Nederlands bedrijf en is ook de taal Nederlands. 
  • Bitvavo is een goed beveiligde exchange. Ze bieden tweetrapsverificatie die je met (Google) Authenticator kunt verbinden en je kunt daarnaast je eigen code instellen die wordt getoond als je een email van ze hebt ontvangen. Op deze manier weet je altijd dat een email van hun afkomstig is. Ook heeft de website een SSL certificaat, waardoor je transacties veilig verlopen.
  • Bitvavo biedt ook staking aan. Bij Bitvavo moeten je crypto’s hier wel voor op de exchange blijven staan. Dit brengt natuurlijk meer risico met zich mee dan als je je coins op een Ledger/ hardware wallet stalt. Op een exchange heb je namelijk altijd meer kans dat de website gehackt wordt en ze zeggen niet voor niets: not your keys, not your coins. Bitvavo staat goed bekend, maar absolute zekerheid heb je nooit. Eind 2022/ begin 2023 werd bekend dat de partij DCG (Digital Currency Group), waaraan Bitvavo crypto had uitgeleend, in de financiële problemen was geraakt. Hierdoor was het ineens onzeker of de uitgeleende crypto wel werd terugbetaald aan Bitvavo. Inmiddels lijkt rust weer teruggekeerd, maar maak altijd goed de afweging of je je crypto op een exchange wilt laten staan of op een wallet wilt zetten. Dit laatste is altijd de veiligste optie. Mocht je wel voor staking kiezen, worden deze vergoedingen elke maandag uitgekeerd. In dit artikel leg ik meer uit over staking bij Bitvavo.
  • Bitvavo voegt regelmatig nieuwe coins/tokens aan het platform toe.
  • Het uitkeren van tegoeden van je exchange naar je bank gaat erg snel. Bitvavo geeft aan dat het geld binnen 1 werkdag op je rekening staat, maar in de praktijk ontvang je het vaak al binnen een paar uren.
  • Daarnaast kun je bij Bitvavo gebruik maken van iDeal. 
  • Met deze link kun je de eerste €1000 verhandelen zonder transactiekosten. 

Nadelen van Bitvavo

Gelukkig kan ik weinig nadelen van Bitvavo noemen, maar als ik dan toch kritisch moet zijn, is het een paar keer voorgekomen dat het overmaken van geld van je bank naar Bitvavo even duurt. Dit is natuurlijk erg vervelend als je net de dip wilt kopen 😉 Je kunt dit voorkomen door geld op de exchange te zetten of alvast orders te plaatsen op bepaalde prijsniveaus. Daarnaast handel je bij Bitvavo in euro’s, dus dat is af en toe even omrekenen.

Mijn ervaringen bij Bitvavo

Zoals je inmiddels vast al begrepen hebt, heb ik hele positieve ervaringen met Bitvavo. Het platform biedt veel voordelen zoals de staking, de gebruiksvriendelijkheid en de iDeal betalingen. Een aandachtspunt is dat overmaken naar de exchange op drukke momenten soms wat trager is. In dat geval is het beter om je orders alvast klaar te zetten. Voor mij geen dealbreaker, want al met al ben ik enorm tevreden. 

Enthousiast geworden en direct aan de slag? Met deze link kun je de eerste €1000,- aan crypto aankopen zonder transactiekosten! 

Scroll naar boven