5 tips om minder uit te geven op vakantie

Dichtbij of ver weg, de meeste mensen kijken ieder jaar weer uit naar de vakantie. Heel leuk allemaal, maar toch vaak een flinke kostenpost. Heel goed voor je plezier, wat minder goed voor de portemonnee. In dit artikel geef ik je 5 praktische tips over hoe je kunt besparen op vakantie, zonder dat het de pret bederft!

1. Boek met vroegboekkorting

Vooral lastminute deals staan bekend om fijne prijsjes, maar vergeet ook zeker de vroegboekkorting niet. Ook hier heb je vaak hele leuke deals, zowel voor autovakanties als vliegvakanties. Daarnaast heb je aan het begin van het boekseizoen nog volop keuze qua accommodaties en hotels. Zo ben je verzekerd van een mooie prijs en kan de voorpret alvast beginnen!

2. Accommodaties of hotelkamers rechtstreeks boeken

Een tip is om de bekende zoekplatformen te gebruiken om de leukste hotels of accommodaties uit te zoeken, maar check ook zeker even of je rechtstreeks kunt boeken. Hotels of campings hoeven dan namelijk geen commissies aan derden te betalen, waardoor ze jou vaak extra voordelen kunnen aanbieden. Denk aan gratis ontbijt, gratis drinken op de kamer, korting of een kortingsvoucher voor het volgende bezoek. Klinkt niet verkeerd toch?

3. Neem de koelbox mee op reis

Vooral een goede tip voor de autovakantie-liefhebbers onder ons. Maak je een lange autoreis naar het buitenland, neem dan zeker de koelbox mee in de kofferbak voor de pitstops. Stop deze vol lekker dingen van thuis: broodjes, fruit, koud drinken en you’re good to go! Ook weer leuk voor de voorpret. Je maakt op zo’n reis vaak aardig wat stops, en reken maar om als je elk broodje en flesje drinken voor meerdere personen bij het benzinestation moet afrekenen.. 😉

4. Verken de plaatselijke supermarkt

Wat mij betreft één van de leukste dingen op reis is de plaatselijke supermarkt ontdekken. Hier kan ik vaak uren rondkijken en vaak heb ik van tevoren al in mijn hoofd wat voor lokale producten ik allemaal mee wil nemen terug naar huis. Sla bij aankomst op je bestemming wat eten uit de supermarkt in zodat je bijvoorbeeld makkelijk én voordeling kunt lunchen of wat drinken koud kunt zetten in je koelkastje.

Besparen op vakantie

5. Bedenk wat je op vakantie wilt gaan doen

Zoek thuis eens uit wat voor leuke dingen je op je bestemming kunt doen. Op internet kun je vaak goedkoper aan tickets komen dan aan het loket. Op Tripadvisor staan altijd veel leuke dingen om te doen en sommige (individuele) tours zijn ook snel uitverkocht. Natuurlijk kun je nog heel wat spontane dingen ondernemen op vakantie, maar soms kun je dankzij een goede voorbereiding ook de prachtigste momenten beleven!

Heb jij nog leuke tips om te besparen op vakantie?

Meer artikelen over reizen? Lees dan ook eens het artikel citytrip naar Lissabon- de leukste bezienswaardigheden en tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven