Besparen op boodschappen

Besparen op boodschappen

De boodschappen zijn altijd een hele post in de maandelijkse lasten. In deze post leg ik je graag uit dat het best mogelijk is om op te boodschappen te kunnen besparen, terwijl je toch voldoende variatie in je dagelijkse eetpatroon krijgt.

Bij ons is de Albert Heijn favoriet. Hoewel de Albert Heijn vaak wel een paar cent duurder is per product dan bijvoorbeeld de Jumbo, hebben ze wel altijd goede aanbiedingen. Voor ons kan dat uit, maar wij vinden het ook leuk om de folders uit te pluizen. Want het maakt ons niet uit of we nu deze week of volgende week broccoli eten :). In deze post geef ik je een aantal tips waarbij je makkelijk wat extra euro’s in je zak kunt houden.

Maak een eetplanning

Probeer ongeveer te bedenken wat je welke dag wilt eten. Zo kom je er niet midden in de week achter dat je toch nog een ingrediënt mist voor dat ene gerecht. Vervolgens ga je naar de supermarkt,  van het één komt het ander en zo belanden er ineens wat extra boodschappen in je mandje. Boodschappen die je normaal gesproken niet zou hebben meegenomen.
Met een eetplanning kun je dit voorkomen. Daarnaast kun je bedenken hoe je ingrediënten die je van een maaltijd overhoudt opnieuw kunt gebruiken. Zo ga je ook meteen voedselverspilling tegen.

Maak een boodschappenlijstje

Heel belangrijk: maak thuis een boodschappenlijstje. Zo kun je thuis de aanbiedingen checken via de app, je laptop of folders en kun je de aanbiedingen alvast opschrijven. Het is heel verleidelijk om allerlei lekkers of aanbiedingen (die je eigenlijk niet nodig hebt) in te slaan wanneer je eenmaal in de supermarkt bent. Met een lijstje ga je gerichter te werk en koop je wat je écht nodig hebt.

Doe één keer boodschappen per week

Probeer niet dagelijks boodschappen te doen, maar het liefst maar één keer per week. Vaak bestaat namelijk tóch de kans dat je boodschappen meeneemt die niet echt nodig zijn. Natuurlijk kun je een keer tussendoor naar de supermarkt om wat verse groenten/fruit bij te kopen. Probeer de belangrijkste boodschappen echter bij één keer per week te houden.

Check op 35% korting stickers/ kortingsbakken

Vaak liggen er in de winkel afgeprijsde artikelen die snel op moeten. Dit kan gelden voor groenten, maaltijdpakketten met verse groenten die de dag daarna nog prima te eten zijn, maar ook voor vlees en vis. Vlees en vis kun je prima invriezen zodra je thuis bent aangekomen. Het is gewoon nog binnen de uiterste houdbaarheidsdatum, en die 35% korting proef je echt niet terug!

Betaal nooit de volle prijs voor douche- en badproducten

Voor bovenstaande producten hoef je eigenlijk nooit de volle prijs te betalen. Tenzij je echt een specifiek merk wilt hebben natuurlijk. Maar merken zoals Dove, Nivea, Andrélon etc. komen bijna elke week wel in de aanbieding bij een supermarkten of drogisterij. Zeker de moeite waard om even de folders, apps of internet te checken en 1+1 gratis producten in te slaan!

Wij geven gemiddeld zo’n €250 à €300 per maand uit aan boodschappen voor twee personen en een kat. Daar moet ik wel bij zeggen dat we de meeste producten uit de supermarkt halen, maar af en toe ook wat lekkers halen bij de bakker of delicatessezaak.

Hoeveel geef jij uit aan boodschappen per maand? Of heb je nog andere tips om te besparen op de boodschappen? 

Behoefte aan meer bespaartips? Kijk ook eens voor Bespaartips voor de vakantie.

Scroll naar boven